In navolging van de vreedzaam verlopen demonstraties van duizenden mensen in Den Haag (12 juli 2014 - 5.000 mensen) en Amsterdam (20 juli 2014 – 7.000 Mensen), is het a.s. zondag 27 juli de beurt aan Rotterdam. De organisatie hoopt op 10.000 mensen die met deze demonstratie over de Erasmusbrug een brug willen slaan naar mensenrechten en menswaardigheid in Gaza.

Al jaren zijn de Palestijnen slachtoffer van de illegale blokkade en bezetting door Israel.

Sinds 8 juli 2014 lijdt Gaza daarbij onder een dagelijkse regen van bommen. Waarbij er tot nu toe al 803 doden en 4200+ gewonden zijn gevallen in 2 weken tijd. Dit bloedvergieten moet stoppen! Wij zijn het lijden van de Palestijnen meer dan zat en wij doen niet mee aan de stilte!

Zoals we samen in Den Haag en Amsterdam stonden, zullen we er in Rotterdam ook weer staan! Met z'n allen, luid en vreedzaam.

'Stop de bezetting. Stop de blokkade. Stop het bloedvergieten.' Roept de ondertitel van de eventpagina op Facebook die al door meer dan 70.000 mensen is gedeeld. Inmiddels hebben al meer dan 5.000 mensen aangegeven zich aan te zullen sluiten bij de stoet, die om 13.30 uur verzamelt op het Schouwburgplein in Rotterdam.

De organisatie spreekt over een interreligieuze en interculturele demonstratie. Het onrecht en bloedvergieten staan centraal. Dit gaat ieder mens aan en overstijgt iedere cultuur en religie. Een rabbijn, dominee en imam zullen allen stilstaan bij de slachtoffers van het bloedvergieten. Er wordt gebeden voor de slachtoffers en er worden balonnen opgelaten. In twee weken tijd zijn al 170 kinderen omgekomen.

Wees er dus bij zondag 27 juli a.s. om 13.30 in Rotterdam op het Schouwburgplein en laat je stem horen voor Palestina!

Zie voor details Facebook

 

Deze demonstratie wordt ondersteund door Youth for Palestine, NIDA Rotterdam, SP Rotterdam, GroenLinks Rotterdam, Palestina Komitee Rotterdam, Nederlands Palestina Komitee, Een Ander Joods Geluid, Stichting Palestina, Vereniging Ettaouhid, PPMS, Al Awda, Stichting Palestijnse vrouwen in Nederland, Palestijnse Gemeenschap Vlaardingen, Platform Buitenlanders Rijnmond (PBR), Diaconaal Centrum Pauluskerk, Vereniging Sloop de muur, Jaffadok, wereldburgers voor Internationaal Recht, Internationale Socialisten, DocP, LBM, EMCEMO en SPIOR.