GroenLinks gaat de verkiezingen in met een buitengewoon ambitieus programma dat Nederland gaat veranderen. De ongelijkheid wordt fors bestreden, het klimaatakkoord van Parijs wordt ruimschoots gehaald en de komende jaren komen er meer dan 100 000 extra banen bij. Dat blijkt uit de doorrekening van de verkiezingsprogramma’s door het CPB en het PBL.

GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver zegt in een reactie: “Groenlinks heeft het programma voor de ruggengraat van de samenleving: voor de leraar, de verpleegkundige, de kapper en de bouwvakker. Zij krijgen meer inkomen, meer banen en gaan minder betalen voor hun zorg.”

De toenemende ongelijkheid wordt met het programma van GroenLinks gekeerd: de verschillen tussen arm en rijk worden de komende jaren kleiner. Ook op langere termijn wordt de toenemende ongelijkheid gekeerd met een dalende gini-coefficiënt (- 6%).

GroenLinks scoort veruit het beste van alle partijen op het terrein van duurzaamheid. Het percentage duurzame energie gaat van 6% in 2015 naar 61% in 2030. De CO2-reductie is 62% ten opzichte van 1990.

Het programma van GroenLinks is een toekomstbestendig programma. Meer investeren in zorg en onderwijs, meer banen op korte en lange termijn en een duurzame economische groei gaat gepaard met houdbare overheidsfinanciën.

Klaver: “De keuze op 15 maart is helder. De VVD vergroot de armoede, de ongelijkheid en het klimaatprobleem. Zij laten gewone mensen in de steek. GroenLinks vergroot de zekerheid, de gelijkheid en de duurzaamheid in onze samenleving. Wij brengen de solidariteit terug.”

Onze plannen & onze cijfers. Afspelen op YouTube